Vesnić prvi, Lalušić drugi na Grobniku (video)

RIJEKA-Srpski automobilista Milovan Vesnić osvojio je trku 1 šampionata Centralnoevropske zone na autodromu Grobnik, a na podijumu D4 klase pridružili su mu se Mladen Lalušić i Nemanja Milovanović.

mikica grobnik1Trofejni Užičani, vozač “leona TCR” startovao je s pol pozicije, vodio je tokom svih 15 krugova i kroz cilj je prošao 12,837 sekundi ispred Austrijanca Hazlera u “radikalu”, drugog apsolutno, prvog u D5 klasi.

Vesnićev timski kolega Mladen Lalušić do poslednjeg kruga je bio na suverenoj drugoj poziciji na stazi, ali mu je potom pukla guma, zbog čega je izgubio oko pola minuta i tako je ekipi Lein rejsing izmakla naizgled sigurna dvostruka pobeda.

Mladen će se ipak zadovoljiti drugim mestom na pobedničkom postolju u D4 klasi, a u apsolutnom plasmanu je do karirane zastave došao kao trećeplasirani, 38,663 sekunde iza pobednika.

U početnoj fazi trke vozači novosadskog tima držali su tempo 5 do 6 sekundi po krugu bolji od najbližeg pratioca, ali kasnije nije bilo potrebe za forsiranjem. Najbrži krug trke izvezao je Lalušić, u vremenu 1:37,582.

Odličan rezultat zabeležio je i Nemanja Milovanović u “hondi sivik”. Krenuo je šesti, a do karirane zastave je stigao četvrti apsolutno i treći u klasi D4. Jedan direktni konkurent nije startovao, drugom se u završnici desio gumi-defekt, pa je Nemanja, bar što se tiče prvog sprinta ovog vikenda, nadmašio sopstvena očekivanja i obezbedio je prvi CEZ podijum u sezoni. Podjednako je važno da mu je auto konačno funkcionisao bez problema, što je ove sezone redak slučaj.

Milovan Vesnić nije krio zadovoljstvo nakon završenih trka u Rijeci – “Šta reći više od onoga što pokaziju sami rezultati. Od direktnih konkurenata u istim automobilima bili smo brži i po nekoliko sekundi na kvalifikacijama, bili smo brži od Radical prototipa iz klase D5, konkurente sa Seatima nakon sat vremena vožnje ostavili smo iza sebe za gotovo dva kruga. Moram biti zadovoljan onim što kao ekipa pokazujemo i kako napredujemo. Pohvale i interesovanje za naš rad od strane direktnih konkurenata još su jedan dokaz da idemo u pravom smeru. Gledajući sa strane i po postignutim rezultatima sve izgleda veoma lako ali iza nas je težak rad koji daje rezultate.”

I mladi novosadski as Mladen Lalušić ima slično viđenje situacije – “Drugim mestom u sprintu i prvim u endjuransu sam naravno zadovoljan. Mogu se pohvaliti i najboljim vremenom kruga u sprint trci. Vremenski uslovi kombinovani sa stanjem asfalta na Grobniku svim takmičarima su zadavali velike glavobolje. I sam sam imao problema sa pneumaticima ali sam srećom priveo obe trku kraju gotovo na žicama. Prvi put se takmičim u Rijeci i verujem da ću sutra biti još bolji.”

U nedelju je u 9:30h na rasporedu kvalifikaciona sesija za drugi CEZ sprint u objedinjenim klasama D4/D5, kao i druga trka divizije, koja kreće letećim startom u 12h.

Serbiaring / ZooM

 

 

You may also like...