Učenici „OŠ Miodrag V. Matić“ dobili novogodišnje paketiće (VIDEO)

UŽICE – U okviru akcije „Budi i ti nečiji Deda Mraz“, koju sporovode studenti „Pedagoškog fakulteta Užice“, organizovana je novogodišnja priredba i podela paketića za učenike „Osnovne škole Miodrag V. Matić“. Svoj doprinos dala je i grupa Užičanke.

Novac za kupovinu poklona studenti „Pedagoškog fakulteta“ obezbedili su prodajom nakita, u čijem pravljenju su im pomogla upravo deci iz „OŠ Miodrag V. Matić“.

„Ciljna grupa su nam deca slabijeg socijalnog stanja, kojima roditelji ne mogu da priušte novogodišnje paketiće. Takođe, trudimo se da posvetimo pažnju i deci sa smetnjama u razvoju“, kaže studentkinja Irena Filipović.

Dodela paketića deci iz škole Miodrag V. Matić
Foto: ZooMUE

U akciju se uključila i grupa Užičanke, koja broji oko 5000 članica, od kojih neke nisu meštanke ovog grada.

„Deca su već dobila paketiće sa više strana, pa smo mi htele da im uzmemo nešto što će im koristiti praktično. Pa smo, u dogovoru sa direktorkom, odlučili da im obezbedimo štampače u boji“, kaže Jelena Karaklajić, administrator grupe Užice.

„I mi odrasli verujemo u Deda Mraza i tu simboliku dobra. Mi sprovodimo akcije tokom čitave godine, ali ovo je, prosto, vreme za darivanje“, istakla je Marija Trifunović, članica grupe.

„Novogodišnji praznici imaju posebnu notu za nas. Uz njih idu sreća i radost, a mi želimo da naša deca budu upravo takva“, dodaje još jedna članica, Biljana Ivanović.

Organizovanje ovakve priredbe, kažu u školi, nije bilo značajno samo za učenike, već i za nastavničko osoblje.

„Kad su deca na prvom mestu i kada deca iz ove škole žive pored druge dece, onda smo uspeli. Pogotovo kada znamo da su svi zaposleni doveli svoju decu na priredbu“, kaže direktorka škole, Zorica Vesović.

U školi ističu i podršku lokalnih privrednika u organizaciji priredbe i obezbeđivanju nagradnih vaučera za decu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.