Vesnić nije završio drugu trku na Grobniku zbog incidenta na stazi (VIDEO)

RIJEKA –Druga trka četvrtog trkačkog vikenda TCR Istočna Evropa bila je veoma dramatična ,od 14 automobila trku je završilo samo sedam.Milovan Vesnić odustao je od trke posle incidenta u kome mu je oštećen automobil.

Na samom startu trke na pol-poziciji je bio Petr Čižek, ali je prekasno startovao, pa su ga obišli Štajbel, Makeš, Pekarž i Vesnić.

Odmah na početku Germandi je pogurao Kolakovskog, koji se preprečio preko staze i snažno udario u Stolarčika, a kolatelarna šteta je bio Knego. Trka je prekinuta, a odlučeno je da se ponovo startuje po rasporedu sa kvalifikacija.

Drugi start je prošao bez problema, Čižek je poveo, a Pekarž se probio do druge pozicije, ispred Štajbela, a sa sedmog na četvrto mesto došao je Vesnić.

Germandi i Ćehić su imali kontakt, koji je vozača “audija” bacio u šljunak.

Vesnić se zatim primakao Štajbelu, ušao u preticanje, kad se pravo niotkuda pojavio Makeš, pa su njih trojica naporedo ušli u prvu krivinu.

Makeš nije hteo da popusti, pa je izgurao i Vesnića i Štajbela, a sam je pao na šestu poziciju.

“U drugom sprintu sam imao i bolji tempo nego u prvom, kad sam pobedio. Videlo se da je Makeš mnogo sporiji od mene i Štajbela, ali je ipak uleteo u krivinu praktično bez kočenja i obojici nam presudio. Udario me je prvo u zadnji, zatim u prednji točak, bilo je nemoguće izbeći izletanje.On mi je već upropastio vikend u Mađarskoj a ovde na Grobniku redari i stjuarti morali su da rade oybiljanije svoj posao,jer ovakve stvari se ne mogu tolerisati.Očigledno nisu ista pravila za sve nas .Inače, osim gubitka potencijalnog podijuma, velika je šteta i na automobilu”, izjavio je Vesnić za ZOOMUE posle trke.

Češki automobilista Mihal Makeš za taj incident je kažnjen, ali tek posle intervencije ekipa. Posle pregledanja snimaka, sudije su donele odluku da vozač “kupre” bude kažnjen dodavanjem 30 sekundi na postignut rezultat, ali je dobio i opomenu pred isključenje iz TCR Istočna Evropa zbog konstatnog ponavljanja istog ponašanja na stazi.

Na kraju druge trke na Grobniku TCR Istočna Evropa Pekarž se našao na liderskoj poziciji, ispred Grošeka i Vitkea.

Naredni trkački vikend je u Slovačkoj.Milovan Vesnić kaže da mu je potrebno vremena da razmisli da li će učestvovati na njemu ali i novca za popravku automobila .

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.