Užičkim prvacima po 10 hiljada dinara i školski pribor

UŽICE – U susret novoj školskoj godini, a sa željom da se pruži podrška roditeljima čija deca kreću u prvi razred, iz budžeta grada Užica izdvojeno je više od sedam miliona dinara. Za 666 đaka, koji će 1. septembra krenuti u prvi razred, obezbeđen je školski pribor i po 10 hiljada dinara.

Ovaj iznos uvećan je u odnosu na prošlu godinu, kada su đaci prvaci dobijali po pet hiljada dinara.

Iz gradske uprave ističu da je ovo jedna od mera koje imaju za cilj podršku roditeljstvu i povećanju nataliteta. Podsećaju da roditeljima, po rođenju deteta, sleduje po 10 hiljada dinara i autosedište, uz besplatnu obuku za montažu istog u Crvenom krstu Užice.

Majke trećeg i svakog sledećeg deteta u porodici dobijaju i po 55 dinara, nezavisno od toga da li su u radnom odnosu, a nezaposlene porodilje dobiće i dodatnih 55 hiljada dinara. U užičkim vrtićima treće i svako sledeće dete ima pravo na besplatan boravak i prioritet pri upisu. Takođe rodititelji sa troje i više dece dobijaju užičku porodičnu karticu, čijim korišćenjem ostvaruju brojne popuste za određene usluge u ustanovama javnog sektora i kupovinu robe široke potrošnje u privatnom sektoru.

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.