Priboj se gradi (VIDEO)

PRIBOJ – Iako ima kašnjenja zbog vanrednog stanja izazvanog epidemijom korona virusa u opštini Priboj su nastavljeni započeti infrastrukturni projekti. Najvažniji među njima su izgradnja prve fabrike posle 40 godina i hotela sa četiri zvezdice.

Fabrika auto-delova Priboj, foto: ZooMUE

Osim prepoznatljive Fabrike automobila Priboj koja proizvodi vozila za namensku industriju, gradić na Limu će dobiti i fabriku automobilskih delova, a stari hotel Bić koji je prošle godine prodat za oko 17 miliona dinara renovira privatni investitor.

“Veoma nas raduje da ono što smo započeli ide svojim tokom. Sve Pribojce najviše raduje izgradnja prve fabrike posle 40 godina, investitor je firma iz Nemačke, a zaposliće 400 radnika. Intenzivirani su radovi na izgradnji hotela sa četiri zvezdice i to je sve šansa za nova radna mesta i kvalitetniji i bolji život u Priboju“, kazao je predsednik opštine Lazar Rvović.

Zajedno sa vlasnikom hotela dogovoreno je i uređenje Starog Priboja kako bi prostor oko hotela i ceo Stari Priboj bio stavljen u službu turizma. Raspisan je i tender za izvođača radova na izgradnji pešačko-biciklističke staze do Mramorja.

Od „Bića“ do „Terme 36.6“, foto: ZooMUE

„Rade se fasade na zgradama, prilaz hotelu i cela ulica. Završena je dokumentacija i očekujemo ubrzo raspisivanje tendera za Ulicu 12. januar“, naveo je Rvović.

Zbog situacije izazvane virusom korona kasne radovi na putnoj infrastrukturi, ali su i oni nastavljeni i biće završeni u predviđenim rokovima.

„Kasni se dosta, ali ćemo stići sve zacrtano, to je za ovu godinu 35 putnih pravaca, a pripremamo i još jedan tender za celokupnu opštinu“, dodao je Rvović.

Nove fasade u Priboju, foto: ZooMUE

U završnoj fazi je i izgradnja fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ koju su zajednički finansirali opština i Evropska unija. U toku su i intenzivni radovi na završetku Regionalnog start up centra, što će biti šansa za mlade stručne ljude i celokupnu privredu opštine Priboj. 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.