Užički Supermen u (po)hodu na Moskvu (VIDEO)

UŽICE – Sedamdesetjednogodišnji Milovan Milutinović, zvani užički Supermen, pre sedam godina pešačio je do Londona, a sada se sprema za novi izazov. Rešen je da prepešači do Moskve i stigne na proslavu Dana pobede, učestvuje u sportskoj paradi i pozdravi se sa Putinom.

Ka Rusiji, ka Moskvi, ka proslavi 75 godina Dana pobede nad fašizmom 9. maja, ka vojnoj i sportskoj paradi prepešačiće užički Supermen 2 500 kilometara, ali samo ako ga primi Putin.

„Ne postoje pare na ovom svetu da mi neko da i da mi kaže ne može te Putin primiti, idi, neću da idem! Čast mi je da mi takav čovek pruži ruku“, priča Milovan.

Užički Supermen u (po)hodu na Moskvu

Da bi pozdravio Putina alarmirao je Ambasadu Rusije od koje očekuje da mu potvrdi prijem i da na Crvenom trgu trči sa 100 i 200 kilograma tereta i prikaže, ne snagu, već zdravo telo i duh u osmoj deceniji.

„Nadam se da će Ambasada Rusije u Beogradu naići na razumevanje i uspostaviti kontakt s predsednikom koji će da primi jednog Srbina, vrhunskog sportistu koji 50 godina ne zna za lekara, 50 godina vežba i sluša svoje telo i 50 godina su moji parametri kao jednog tridesetogodišnjaka, a ja punim za dva meseca 71 godinu“, hvali se užički Supermen.

Ako Putin reši da ga primi krenuće 16. februara, kako bi stigao 20. aprila i odmorio se do 9. maja. Trasa je Užice-Beograd-Temišvar-Arad-Krim-Moskva. Za ovaj put sprema se kao i inače, neprekidno. Kaže, u top formi je.

„Trčao sam nedavno sa 100 kilograma tereta 27 sekundi i sedam stotinki , a uskoro ću biti pozvan u Vrnjačku Banju na Olimpijadu trećeg doba. Osećam se izvanredno, zdravo i dobro, bilo šta da mi fali, ne bih danas stajao pred ovim kameramam. Verujem u sebe i verujem u Boga“, zaključuje Milutinović.

Užički Supermen je sve kasno počeo da radi, ali kaže nije vreme bitno već volja. Sa 42 godine je počeo da trenira karate, nosilac je crnog pojasa peti dan, vicešampion u bodibildingu,  a pre sedam godina je oborio dva Ginisova rekorda u Londonu do koga je pešačio 62 dana. Sada je i redovan student treće godine Fakulteta za sport i turizam. S osmehom kaže da je pred njim bar još 30 godina života i da će da masterira, doktorira, upiše engleski jezik i ode na jednu od Olimpijada.

You may also like...