Užice:Usvojen drugi rebalan budžeta grada,Srđan Nedeljković novi član Gradskog veća

UŽICE-Na 12. sednici Skupštine grada Užica usvojen je izveštaj o izvršenju gradskog budžeta za prvih šest meseci ove godine i drugi rebalans budžeta koji je uvećan za 144 miliona dinara.

Po rečima člana Gradskog veća za budžet i finansije Miodraga Petkovića , budžet grada je stabilan a kreditno zaduženje iz ranijeg perioda smanjeno je sa 344 miliona na 200 miliona dinara.

“U periodu januar-jun izvršenje prihoda je bilo 55 odsto, a rashoda 42 odsto što je uobičajeno za prvu polovinu godine, jer u oktobru i novembru predstoje plaćanja izvedenih radova. Drugim rebalasom gradski budžet je projektovan je na 3.389.000.000 dinara i planirano je uvećanje za 144 miliona dinara iz redovnih tekućih prihoda, među kojima poreza na zarade i poreza na imovinu”,rekao je Petković.

foto.grad uzice

Petković dodaje da je rebalansom najviše novca oko, 100 miliona dinara, opredeljeno za dodatna i veća ulagaganja u oblasti putne, saobraćajne i komunalne infrastrukture. Takođe dodatna sredstva oprdeljena su za oblast socijalne politike, obrazovanja, kulture.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević ističe da je na računu grada svakog dana oko 400 miliona dinara i pored toga što se grad u ovoj godini nije kreditno zaduživao. Po njenim rečima planirano uvećanje budžeta utemeljeno je na realnim pokazateljima, čime se otvaraju dodatne mogućnosti za realizaciju svih prioritetnih projekata

foto.grad uzice

“Nastavljamo sa podrškom vezanom za očuvanje zdravlja naših građana kao i sa projektima podrške zdravstvu. Intenzivno se radi se na projektu rekonstrukcije ZC i Opšte bolnice. Tu su i sredstva koja su predviđena za čišćenje korita reke Đetinje, ugradnju solarnih panela i druga značajna uvećanja pozicija u oblasti zaštite životne sredine. Današnjim rebalansom izdvajamo i dodatna sredstva u iznosu od 28,9 miliona dinara, kojima podržavamo rad Predškolske ustanove, za redovno funkcinisanje ali i za rekonstrukciju, modernizaciju i dalje unapređenje kapaciteta. Ovo je za nas, sigurno jedna od najvažnijih oblasti”, istakla je između ostalog gradonačelnica.

Na ovoj sednici, a posle ostavke iz ličnih razloga Ivana Stanisavljevića člana Gradskog veća za javna preduzeća, na tu funkciju imenovan je diplomirani ekonomista Srđan Nedeljković koji je do sada obavljao funkciju direktora odmarališta “Dunav turist” na Zlatiboru.

Na mesto zamenika predsednika Gradske skupštine Užica izabran je Petar Bogdanović, posle ostavke na protekloj sednici koju je podneo Milan Kurlagić.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.