Užički Supermen ponovo u akciji

UŽICE-Užičanin Milovan Milutinović (70) ponovo je šokirao svoje sugrađane i dokazao da je pravi čovek od čelika, kada je pred okupljenom publikom potrčao noseći džakove cementa sa sobom.

Užički „supermen“, postavio je juče, u 70. godini života, svojevrstan izazov kolegama sportistima širom Srbije i sveta.

“ Možete li i vi, kad dođete u moje godine, da uradite ovo što ja mogu? „, pitao je juče Milovan iz Užica.

Milovan je u Užicu, pred svedocima, kamerama i novinarima, najpre pretrčao 100 metara noseći 100 kilograma cementa i to za neverovatnih 32 sekunde, a onda je na istu deonicu, trčeći, krenuo i noseći 200 kilograma cementa na leđima i u rukama.

 Posle 50 metara, džakovi na leđima užičkog supermena rasprsnuli su se od pritiska a razočarani Milovan morao je da odustane od cilja!
 “ Kakav peh. Imao sam dovoljno snage da pretrčim 100 metara sa četiri džaka cementa na leđima, da učinim ono što drugi teško mogu, nisam uspeo ne mojom krivicom „, rekao nam je razočarani Milovan.

Svojevrsnim podvigom Milovan je juče obeležio i 50 godina koliko se bavi sportom i vežbanjem, a za to vreme, kaže, podigao je barem pet miliona tona tereta i prolio pet cisterni znoja.

„Barem 10.000 ljudi iz ovog kraja vežbalo je za to vreme sa mnom, među njima i mnogi poznati sportisti i na to sam ponosan „, kaže Milovan.

Legenda Užica juče je ponosno pokazivao i indeks studenta DIF-a u Novom Sadu i u indeksu ocene za tri položena ispita, diplomu kojom mu je potvrđeno da je nosilac crnog pojasa peti dan u karateu…

Milovan je ostao zapamćen i po podvigu koji je načinio pre šest godina – tada je, uoči Olimpijade, iz Užica pešice otišao u London, a da prepešači 2.450 kilomara trebalo mu je dva meseca i dva dana. Tada je u Londonu, na stadionu „Linford Kristi“ postao i Ginisov rekorder – pretrčao je 100 metara za 25,19 sekundi, noseći na leđima 50 kilograma.

Rođen je istog dana kada i Silvester Stalone, 7. decembra 1948. godine.

Blic

You may also like...