Užički Supermen krenuo peške za Moskvu (VIDEO)

UŽICE-Užičanin Milovan Milutinović (72) poznatiji kao užički Supermen krenuo je danas peške iz Užica za Moskvu , kako bi za Dan pobede nad fašizmom ,ako mu se ukaže prilika mogao da se rukuje sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom koga izuzetno poštuje.

Do 9.maja prepešačiće 2640 kilometara do Moskve  i za taj poduhvat sprema se već 6 meseci.

“Planiram da prelazim 40 kilometara dnevno .Maršuta mi je Užice-Valjevo-Beograd-Budimpešta-Karpov-Minsk – Moskva.Speman sam i ničega se ne bojim osim mraza”,rekao je Milutinović pred polazak.

Inače užički Supermen je pre sedam godina pešačio  62 dana do Londona,gde je oborio dva Ginisova rekorda .

 “Osvojio sam London, spreman sam da osvojim i Rusiju, dođem do Moskve i učestvujem na paradi na Crvenom trgu. Napravio sam plan, spremio sam logistiku i pano koji  nosim na leđđma – Putin i ja u istim pozama u džudu. Biće mi potrebno oko 60 dana da osvojim i ovu najjaču silu na svetu. Još kada bi neko mogao da mi potvrdi da će mi Vladimir Putin pružiti ruku na Crvenom trgu”, kaže Milutinović.

Inače,užički Supermen je sve kasno počeo da radi, ali kaže nije vreme bitno već volja. Sa 42 godine je počeo da trenira karate, nosilac je crnog pojasa peti dan, vicešampion je u bodibildingu. Sada je i redovan student treće godine Fakulteta za sport i turizam u Novom Sadu.Plan mu je ,kaže, da živi još bar 30 godina  i da će da masterira, doktorira, upiše engleski jezik i ode na jednu od Olimpijada

You may also like...