Užičke valjaonice i Jedinstvo posluju u vanrednom stanju relativno normalno (VIDEO)

UŽICE-U uslovima vanrednih okolnosti   užički Impol Seval , Valjaonica bakra i MPP Jedinstvo  rade relativno normalno u skladu sa donetim merama Vlade Republike Srbije i povećanim merama zaštite.

Ižvršni direktor za ekonomske poslove Impol Sevala Sanja Bosiljčić kaže za ZOOMUE da ova kompanija još ne oseća ekonomske posledice krize izazvane korona virusom.

“Impol Seval je ispunio plan proizvodnje za mart.Jedino smo imali problem u organizaciji transporta,a i neki naši kupci su zatvorili svoje proizvodne pogone pa smo imali 86 odsto ispunjen plan otpreme.Naloga imamo i za april,tako da radimo normalno”,navodi Bosiljčićeva.

Ona ističe da je Impol Seval preduzeo sve mere koje se odnose na zaštitu radnika.

“Svaki dan se vrši dezinfekcija proizvodnih hala.Svi zaposleni imaju potrebna sredstva za zaštitu,racionalizovan je broj radnika,a tamo gde je to moguće organizovan je rad od kuće”,kaže Bosiljčićeva.

I u Valjaonici bakra ,po rečima izvršne direktorke za korporativne poslove Nataše Pančić,proizvodnja funkcioniše normalno i prilagođena je preporukama Vlade.

“Trenutno imamo oko 30 odsto radnika manje u proizvodnji da bi što manji broj ljudi bio u fabrici.Neki su na dežurstvima,odmorima ili rade od kuće.Sigurno nećemo imati rezultate kakve smo planirali za mart i april,ali se nadamo da sve dok budemo mogli da radimo da nećemo imati negativne bilanse”,kaže za ZOOMUE Pančićeva.

U građevinskoj firmi MPP Jedinstvo ističu da se poslednjih sedmica suočavaju sa izazovima u novim okolnostima izazvanim korona virusom.

“Imamo problema sa gradilištima u Crnoj Gori ,jer nam je 13 radnika iz Srbije po povratku u samoizolaciji.Sva gradilišta ipak rade,ali ako ova situacija potraje imaće uticaja i na poslovanje firme”,ističe tehnički direktor Jedinstva Zoran Radibratović za ZOOMUE.

You may also like...