Počela izgradnja vodovoda u Božetićima

NOVA VAROŠ – Krenuli su radovi na izgradnji vodovoda u mesnoj zajednici Božetići i šest sela konačno će dobiti vodu. Inicijalni projekat za vodosnabdevanje je 138 miliona dinara i predviđen je da se radi u dve faze.

Iskopani prvi metri vodovoda u Božetićima, foto: Rina A.Rovčanin

„Prva faza je snadbevanje Božetića, Gornjeg Trudova i Štitkova sa vodom, i nju upravo sada radimo. Ona podrazumeva da se odradi kaptaža izvorišta Ćurčića vrelo, zatim dovod gravitacionog cevovoda do crpne stanice Štitkovo i nakon toga potisni cevovod do rezervoara Briježđa, gde će biti crpna stanica i jedna komora od za sad 200 kubika koja je dovoljna za napajanje sela u Božetićima, Debelja, Bukovik, Tisovica, Ljepojevići i Trudovo”, rekla je direktorka JKP „3. septembar” Suzana Šuljagić.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević rekao je da je projekat vodosnabdevanja od velikog značaja za ovaj kraj, sa kojim nažalost do sada niko nije hteo da se bavi.

„Kada sam došao na mesto predsednika opštine bila je teška godina, tada smo uz pomoć vojske dovozili vodu domaćinima i to po nekoliko cisterni. Od tada razmišljam kako da pokrenem ovaj veliki projekat. MZ Božetići je jedna od najbogatijih u novovaroškoj opštini. Ima 750 stanovnika, 5.000 grla krupne stoke, među njima 3.000 muznih krava, 500 registrovanih domaćinstava, dve mlekare i dve škole. Ovde se svake godine povećava broj dece, i mi smo osetili potrebu i prepoznali interese ovog sela”, rekao je Vasiljević.

RINA i PPmedia

You may also like...