Užice postaje centar frilensa (VIDEO)

UŽICE – Kako se dizajnira bočica za parfem, a kako nastaje video igra saznaće polaznici besplatnih IT kurseva u Regionalnom startup centru u Užicu. Oni koji uspešno završe neki od šest kurseva dobiće sertifikate koji će im otvoriti vrata za saradnju sa najboljim svetskim kompanijama.

Virtuelna realnost, primenjena realnost i mix reality su realnosti koje živimo danas, a najviše mladi ljudi. Na jednoj od obuka u užičkom start ap centru, polaznici će naučiti kako da dvodimenzionalne projekte pretvore u 3D dizajn čime će njihove frilens usluge biti unapređene.

informatika
Foto: ZooMUE

„Mi konkretno radimo na dizajnu bočice za parfem i prvo ćemo raditi logo i etiketu, zatim ćemo preći na 3D modelovanje bočice za parfem i polaznike pripremiti za tržište i marketing“, rekla je predavačica 2D i 3D dizajna Jasmina Trifunović.

Totalnim početnicima će od velike pomoće biti kurs za osnove weba, a znanje posle obuke za pravljenje video igara može korisiti i arhitektama za prikaz projekata.

“ Ovaj kurs upućuje polaznike u rad programa Junitija u kome je primarno razvijanje video igara, ali mogu da ga koriste i arhitekte“, kaže predavač za kreiranje video igara Nikola Kujundžić.

Kusrevi traju tri meseca i nije potrebno nikakvo predznanje, pa se mogu pohađati sve obuke. Prijavilo se 150 polaznika iz svih krajeva Srbije, a oni koji ne žive u Užicu predavanje će pratiti onlajn.

„Sve funkcioniše po principu funkcionalnog znanja, kao u školi. Ljudi koji dolaze kod mene na predavanja mogu ujdeno ići i kod koleginice na 2D i 3D dizajn“ kaže predavač za osnova web dizajna Milan Josipović.

Polaznici na kraju dobijaju sertifikate, kao i preporuke, a za najbolje postoji mogućnost zaposlenja.

informatika
Foto ZooMUE

„Ovde posluje pet kompanija i već su zaposlile neke naše stanare i imaju u planu da zapošljavaju još njih, tako da ko se dobro pokaže na obukama moće možda i da se zaposli“, rekao je koordinator projekta Regionalnog inovacionog Startup centra Užice Petar Vukotić.

Projekat se sprovodi u saradnji sa Ministartsvom inovacija, Gradom Užicem i Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor i plan je da kursevi budu organizovani svake godine kako bi se pratili trendovi iz IT oblasti.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.