Užice postaje centar frilensa (VIDEO)

UŽICE – Kako se dizajnira bočica za parfem, a kako nastaje video igra saznaće polaznici besplatnih IT kurseva u Regionalnom startup centru u Užicu. Oni koji uspešno završe neki od šest kurseva dobiće sertifikate koji će im otvoriti vrata za saradnju sa najboljim svetskim kompanijama.

Virtuelna realnost, primenjena realnost i mix reality su realnosti koje živimo danas, a najviše mladi ljudi. Na jednoj od obuka u užičkom start ap centru, polaznici će naučiti kako da dvodimenzionalne projekte pretvore u 3D dizajn čime će njihove frilens usluge biti unapređene.

informatika
Foto: ZooMUE

„Mi konkretno radimo na dizajnu bočice za parfem i prvo ćemo raditi logo i etiketu, zatim ćemo preći na 3D modelovanje bočice za parfem i polaznike pripremiti za tržište i marketing“, rekla je predavačica 2D i 3D dizajna Jasmina Trifunović.

Totalnim početnicima će od velike pomoće biti kurs za osnove weba, a znanje posle obuke za pravljenje video igara može korisiti i arhitektama za prikaz projekata.

“ Ovaj kurs upućuje polaznike u rad programa Junitija u kome je primarno razvijanje video igara, ali mogu da ga koriste i arhitekte“, kaže predavač za kreiranje video igara Nikola Kujundžić.

Kusrevi traju tri meseca i nije potrebno nikakvo predznanje, pa se mogu pohađati sve obuke. Prijavilo se 150 polaznika iz svih krajeva Srbije, a oni koji ne žive u Užicu predavanje će pratiti onlajn.

„Sve funkcioniše po principu funkcionalnog znanja, kao u školi. Ljudi koji dolaze kod mene na predavanja mogu ujdeno ići i kod koleginice na 2D i 3D dizajn“ kaže predavač za osnova web dizajna Milan Josipović.

Polaznici na kraju dobijaju sertifikate, kao i preporuke, a za najbolje postoji mogućnost zaposlenja.

informatika
Foto ZooMUE

„Ovde posluje pet kompanija i već su zaposlile neke naše stanare i imaju u planu da zapošljavaju još njih, tako da ko se dobro pokaže na obukama moće možda i da se zaposli“, rekao je koordinator projekta Regionalnog inovacionog Startup centra Užice Petar Vukotić.

Projekat se sprovodi u saradnji sa Ministartsvom inovacija, Gradom Užicem i Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor i plan je da kursevi budu organizovani svake godine kako bi se pratili trendovi iz IT oblasti.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.