Vanredna situacija u Prijepolju

PRIJEPOLJE – Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Prijepolju je uvedena vanredna sitacija, koja podrazumeva preduzimanje posebnih mera za sprečavanje širenja virusa korona.U poslednjih pet dana urađeno je više od 300 prvih pregleda kojima je kod 100 pacijenata potvrđeno prisustvo virusa. Među zaraženima, nalazi se i značajan broj zdravstvenih radnika.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Esada Hodžića doneta je i odluka da se u Opštoj bolnici i Domu zdravlja poboljša rad kovid ambulanti kroz bolju organizaciju prijema pacijenata i kako bi se pregledi ubrzali.

„Građani će tokom predstojećih hladnijih dana biti bolje zbrinuti u kovid čekaonici koja će biti uspostavljena u okviru Doma zdravlja”, kazao je Hodžić.

Štab za vanredne situacije
Foto: A. Rovčanin

On je istakao da je takođe doneta odluka o pojačanom inspekcijskom nadzoru privrednih i ugostiteljskih objekata, javnog prevoza i svih ustanova u opštini Prijepolje.

„Poštujući struku i ceneći ozbiljnost situacije a opet želeći da pomognemo zdravstvenom sistemu koji nije u najzavidnijoj situaciji, jer iz dana u dan imamo povećanje broja zaraženih, takođe veliki je pritisak na kovid bolnicu u Užicu, doneli smo odluku da se radno vreme ugostiteljskih objekata skrati do 21 sat, ali i da se zabrani okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru veće od onoga što je propisao republuički Кrizni štab”, kazao je Hodžić.

On je apelovao na sve sugrađane da ozbiljno shvate situaciju jer iz dana u dan rapidno raste broj zaraženih, a da svi privredni subjekti organizuju svoju delatnost na način koji obezbeđuje očuvanje zdravlja zaposlenih.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.