Užice: Manji broj obolelih, dolaze sa lakšim kliničkim slikama

UŽICE-U Opštoj bolnici u Užicu smanjen je broj pacijenata koji dolaze u ambulante na prve preglede, kao i broj pacijenata koje se primaju na bolničko lečenje, a kako je za Tanjug kazala direktorka te zdravstvene ustanove Jelena Raković Radivojević, i kliničke slike pacijenata su lakše nego u prethodnom periodu, odnosno na period od pre sedam ili 10 dana.

Trenutno je u Opštoj bolnici Užice na kovid odeljenjima hospitalizovano 158 pacijenata pozitivnih, 17 pacijenata se nalazi na intenzivnoj nezi, a od toga je osam pacijenata na respiratoru.

foto.zoomue

U kovid bolnici u Krčagovu hospitalizovano je 46 pacijenata.

„Smanjuje se broj pacijenata koji dolaze u kovid ambulante bolnice u Užicu i smanjuje se broj pacijenata koji se hospitalizuje. Trenutno je veći broj pacijenata koji se otpuštaju, nego onih koji se primaju na bolničko lečenje“, kazala je doktorka Raković Radivojević.

Kako navodi, pacijenti koji su na respiratoru imaju težu kliničku sliku i već neko vreme su na bolničkom lečenju, a u poslednjih par dana se javljaju pacijenti koji imaju lakše kliničke slike.

foto.zoomue

Evidentno je da još uvek ima pacijenata sa upalom pluća, kaže Raković Radivojevićeva i dodaje da je karakteristično da im se vraćaju pacijenti sa nekim komplikacijama, kao što je tromboembolija i povratnici, ali da je broj tih pacijenata manji.

„Generalno je tendencija smanjenja pacijenata uopšte koji dolaze u bolnicu, dolaze u ambulante, koji se primaju, a kliničke slike su lakše u odnosu na prethodni period, pre sedam i 10 dana“, navela je doktorka Raković Radivojević.

Tanjug

You may also like...

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.