Počinje izgradnja ograde na Ponikvama (VIDEO)

UŽICE, PONIKVE – Na aerodromu Ponikve za nekoliko dana počeće izgradnja 9 kilometara ograde za šta će biti utrošeno više od 16 od ukupno 50 miliona dinara koliko je grad Užice izdvojio budžetom za radove na aerodromu, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

„Nakon izgradnje ograde, EPS će spreovesti struju, a potom ćemo rešavati pitanje vode. Tada ćemo biti spremni za dalje radove, na završetku piste i svetlosne signalizacije, ali to nećemo moći sami već uz pomoć onih koji više imaju“, rekao je Petković navodeći da od stručnjaka sa aerodroma Nikola Tesla očekuje studiju održivog razvoja koja će pokazati u kom pravcu će se razvijati Ponikve.

Direktor aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević koji je sa timom danas posetio aerodrom Ponikve i donirao opremu za unutrašnjost pristanišne zgrade, naveo je da će u narednih deset dana biti organizovan sastanak u Beogradu kome će prisustvovati predstavnici Direktorata civilnog vazduhoplovstva i kontrole leta SMATSA na kome će biti potpisan protokol o saradnji i određeni pravci razvoja užičkog aerodroma.

„Razatraćemo šta ne može grad Užice da pokrije da pokušamo da mi kao aerodrom Nikola Tesla, posle četiri uspešne godine, pomognemo i u finansijskom smislu. Naši najbolji inženjeri u sferi razvoja, tehnike, investicija i bezbednosti biće na raspolaganju kao stručni tim koji će dati pravac razvoja. Mislimo da je moguće da on bude samofinasirajući“, rekao je Vlaisavljević.

You may also like...