Užice i Sevojno dobili poligone sa signalizacijom za praktičnu nastavu (VIDEO)

UŽICE,SEVOJNO – Grad Užice ima Savet za bezbednost saobraćaja koji dobro prepoznaje probleme i dobro funkcioniše, zaključak je direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije Duška Pešića prilikom današnje posete Užicu. U cilju edukacije najmlađih o pravilima u saobraćaju Agencija za bezbednost saobraćaja poklonila je poligone sa signalizacijom za praktičnu nastavu osnovnim školama Dušan Jerković u Užicu i Aleksa Dejović u Sevojnu.

Agencija za bezbednost saobraćaja poklonila je OŠ Dušan Jerković poligon sa pratećom signalizacijom kako bi učenici na praktičan način formirali pravilan stav prema učestvovanju u saobraćaju.

Poligon
Foto: ZooMUE

„Time smo omogućili da najmlađi u školama, pored toga što teorestki obrađuju saobraćajna pravila, mogu i praktično, uz semafore i znakove, da vežbaju i izgrađuju pozitivne stavove. Samim tim kada iskoristimo i druge potencijale kao što su Srednja saobraćajna škola, Crveni krst, Udruženje roditelj i Kancelarija za mlade, na nivou grada možemo da napravimo odličan sistem koji će dati rezultate“, rekao je Pešić.

Još jedan poligon biće postavljen i u dvorištu OŠ Aleksa Dejović u Sevojnu.

„Mi smo jedan od gradova gde ima sve više registrovanih vozila, kod nas se svake godine registruje oko 1500 novih vozila, to znači da je sve veća gustina saobraćaja u centru, a to znači da je bezbednost saobraćaja na nižem nivou. Ovom edukacijom želimo da postignemo viši nivo“, rekao je ćlan Gradskog veća i predstavnik Agencije za bezbdenost saobraćaja Slobodan Šiljković.

U cilju povećanja bezbednosti najmlađih u saobraćaju Grad je ove godine izdvojio tri miliona dinara za podelu 650 auto sedišta za bebe uz koju je obavezna i obuka za montiranje i prvu pomoć.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.