Priznanja za uspešne čajetinske učenike

ČAJETINA – Opština Čajetina i ove godine nagradila je zahvalnicama i novčanim nagradama od po 15 hiljada dinara učenike koji ostvare dobre rezultate na republičkim takmičenjima.

„Želimo da pomognemo decu koja hoće da rade i uče, da im damo podstrek, uvek sa porukom i željom da kada završe svoje srednje škole, više škole ili fakultete, da se vrate i da u svojoj opštini imaju uvek mogućnost da se zaposle. Da tako dobiju mogućnost da promovišu svoju opštinu, svoje selo i svoj region“, rekao je predsednik opštine, Milan Stamatović.

Direktorka Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini Milka Vasiljević je, zahvaljujući se u ime učenika škole na čijem je čelu, rekla da „svima njima u školi ove nagrade puno znače i da je to velika motivacija za dalji rad“. „

„Primetila sam da se učenici međusobno takmiče i da teže da postignu što bolje rezultate. Ove godine smo imali 15 učenika koji su učestvovali na republičkim takmičenjima i nadam se da će to znanje da iskoriste da i u narednoj školskoj godini postignu ovakav, ako ne i bolji, rezultat. Posebno bih istakla rezultat našeg učenika Petra Lekića koji je na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti jedini ostvario maksimalnih 20 poena. Takođe bih naglasila da su naši osmaci postigli jako dobar rezultat na nedavno održanom završnom ispitu, što predstavlja zajednički rezultat njihovog osmogodišnjeg rada i rada mojih kolega nastavnika i svih zaposlenih škole“, istakla je direktorka Vasiljević.

(izvor i foto: opština Čajetina)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.