Užičani poštovali mere tokom praznika

UŽICE – Komunalna policija i inspekcija tokom četiri dana novogodišnjih praznika obavila je 453 kontrole i nepravilnosti su uočene u malom broju slučajeva, svega sedam, navode u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove.

„Tokom novogodišnjih praznika nije bilo ozbiljnijih kršenja  propisanih mera čije sprovođenje kontroliše  inspekcija“, kaže načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Zoran Militarov i dodaje da su se uočene nepravilnosti uglavnom odnosile na veći broj prisutnih lica u lokalu od broja dozvoljenog, izostanak fizičke distance i nenošenje zaštitne opreme.

Od 31. decembra zaključno sa 3. januarom komunalni inspektori i komunalna policija zajedno sa tržišnim, turističkim i sanitarnim inspektorima kontrolisali su poštovanje epidemijskih mera u hotelima, ugostiteljskim objektima i  tržnim centrima u Užicu.

Inspektori su tokom kontrole izdavali naredbe na licu mesta uključujući prekršajni nalog i druga postupanja po zakonu. U dva slučaja dogodilo se pražnjenje lokala, a u isto toliko slučaja registrovano je  odstupanje od poštovanju radnog vremena ugostiteljskih objekata do 18, odnosno 20 časova.

„Inspektori su tokom 29. i 30. januara obišli većinu ugostiteljskih i trovinskih objekata u gradu vršeći preventivni nadzor uz upozorenje na obavezu poštovanja epidemijskih mera i predočili  posledice koje mogu nastupiti u slučaju nepoštovanja mera“, navodi načelnik Militarov.

Izvor: Infoera

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.