Usvojen Statut opštine Čajetina

ČAJETINA – Odbornici Skupštine opštine Čajetina usvojili su Statut opštine Čajetina koji je korigovan uz preporuke nadležnog ministarstva.

„Promenili smo četiri člana koji se odnose na grb i zastavu Opštine Čajetina, na status zaslužnog građanina i još nekoliko izmena”, rekao je predsednik SO Miloje Rajović.

Doneta je odluka o mreži javnih osnovnih škola i mreži javnih predškolskih ustanova na području opštine Čajetina, a na osnovu urađenih elaborata.

Usvojene su i odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije naseljenog mesta Čajetina sa naseljenim mestom Zlatibor I faza, Plana detaljne regulacije za područje hotela Tornik – Kamalj i Plana detaljne regulacije kompleksa „Staro selo“ Sirogojno.

Data je saglasnost na plan rada sa finansijskim planom za 2019. godinu Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ iz Čajetine, kao i saglasnost na godišnji program poslovanja Turističke regije „Zapadna Srbija“ za 2019. godinu.

Odbornici su nakon predstavljanja, dali saglasnost na Lokalni plan upravljanja otpadom za period 2019-2028. godine. Usvojeno je i više rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini neposrednom pogodbom, dok je doneta i odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu, radi proširenja prostora za groblje u naseljenom mestu Mačkat.

You may also like...