Asfaltirana još jedna deonica Banovskog puta

UŽICE-Završeno je asfaltiranje još jedne deonice Banovskog puta dužine oko 600 metara, na teritoriji Mesne zajednice Skržuti. Osim ove deonice planirano je asfaltiranje i oko 100 metara Banovskog puta na teritoriji Drežnika.

foto uzice.rs

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je, pri obilasku radova, naveo da je ovaj put koji je nekada bio veoma značajna saobraćajnica od Zlatibora prema Požegi i Beogradu, danas veoma bitan kao put koji će omogućiti razvoj turizma u ovom delu grada Užica.
„Veliki broj Užičana tokom leta dolazi ovde na kupalište na Rzavu i to je jedan od razloga za izgradnju ovog puta, naravno uz realnu potrebu stanovnika ovog područja grada za kvalitetnom saobraćajnicom. Namera nam je da na proleće započnemo uređenje ovog kupališta, kako bi se stvorili optimalni uslovi da hiljade građana Užica leti koriste ovaj biser prirode,“rekao je Petković.

Nikola Maksimović ,direktor JP Užice razvoj je naveo da je vrednost radova, koji su ove godine izvedeni na Banovskom putu, oko 3 miliona dinara i da je celokupan iznos izvdvojen iz gradskog budžeta. Maksimović je rekao i da je u protekloj i ovoj godini asfaltirano oko 2 kilometra pomenute saobraćajnice.

You may also like...