Usvojen prvi rebalans budžeta u Čajetini

ČAJETINA- Odbornici Skupštine opštine Čajetina su na 16. sednici usvojili Odluku o izmenama i dopunama odluke o rebalansu ovogodišnjeg budžeta opštine. Rebalansom je predviđeno povećanje prihoda i primanja, rashoda i izdataka za 200 miliona dinara.

Kako su saopštili iz opštine Čajetina, ukupan obim budžeta je prvim rebalansom utvrđen u iznosu od 1.975.000.000 dinara.

Čajetinski odbornici su usvojili odluku o o komunalnom uređenju opštine koja je, kako su saopštili, u potpunosti zamenila odluku o uređenju naselja.

Odluka stupa na snagu u utorak.

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje Rajović je rekao da se čitav centralni prostor na Zlatiboru i u Čajetini sada se tretira kao površina javne namene, kaže za Zlatiborpress.

Odbornici Skupštine opštine Čajetina su doneli odluku o dopuni osnivačkog akta zlatiborskog Eko agrara koja se odnosi na dopunu dosadašnje delatnosti, kako su saopštili, formiranjem mlekare i prihvatilišta za pse i mačke.

Izvršene su i izmene odluke o utvrđanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta koje na drugačiji način regulišu pitanje naplate doprinosa za podrumske etaže i garažni prostor.

Izvršene su i izmene u Nadzornom odboru KJP Zlatibor iz Čajetine.

You may also like...