Uspešna polusezona (VIDEO)

UŽICE – GFK Sloboda je pobedom u Kosjeriću samo potvrdila jesenju titulu, a najbližeg pratioca Budućnost ostavila na -4.

Svima koji prate fudbalska dešavanja jasno je da je Sloboda godinama unazad bila u velikim finansijskim problemima. Bilo je više pokušaja spašavanja ali je poslednji bio najuspešniji. Na Skuštini kluba je izglasano da se postojeća Sloboda ugasi, da se formira GFK Sloboda sa novim PIB-om i takmičenje krene od zonskog ranga takmičenja. Formirana je ekipa, doveden je trener i na kraju polusezone, prvi cilj je ostvaren – jesenja titula.

Jovan Nikitović je prihvatio izazov i došao u Užice da sa Slobodom napravi rezultate koji će je vratiti tamo gde pripada. Nije bilo lako u početku, očekivanja navijača su bila velika jer samo ime Slobode u ovom rangu takmičenja znači inspiracija za sve klubove. Kako je prvenstvo odmicalo stvari su došle na svoje i ekipa koju predvodi Nikitović sa skorom od 13 pobeda i 2 nerešena ishoda jesenju polusezonu završava na prvom mestu.

Mladi Aleksandar Cvetić nosi kapitensku traku Slobode i izuzetno je zadovoljan ovom polusezonom. Sama jesenja titula je dokaz da je ekipa bila kompaktna, skoncentrisana na uspeh koji se na kraju i dogodlo.

Sledi pauza u kojoj ćemo videti da li će doći do određenih kadrovskih promena. Ambicije ostaju iste, ekipa je bogatija i  iskusnija za ovu polusezonu a upozate su i sve ekipe iz Zapadno Moravske zone. Evidentno je da će jedini pravi rival biti ariljska Budućnost, da se na proleće jedna utakmica više igra van Užica, ali to su sve stvari na koje Nikitović tokom zimskih priprema treba da ukaže ekipi. Do tada za igrače sledi odmor a za upravu i stručni štab sumiranje urađenog.

You may also like...