Hotel „Mileševa“ čeka vlasnika

PRIJEPOLJE – Na tenderu koji je objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika za kupovinu firme “Putnik” iz Prijepolja stigle su tri ponude, ali nijedna ne prelazi procenjenu vrednost od 106,5 miliona dinara pa će konačan sud o tome da li će imovina “Putnika” preći u privatne ruke dati Odbor poverilaca ove sedmice.

Za kupovinu  dvospratnog hotela u  Prijepolju, čija je neto površina 4,7 hiljada kvadratnih metara, bazena i sportskih terena koji se uz njega nalaze, najpovoljniju ponudu od 18,5 miliona dinara dostavila je beogradska firma “Mali kućni aparati”, što je za skoro 90 miliona dinara manje u odnosu na procenjenu vrednost.

Firma iz Beograda “Zig gradnja” ponudila je 15 miliona dinara za preuzimanje ovog kompleksa, dok je najnižu ponudu od 12,1 milion dala užička građevinska firma “Stabil – Pro doo”.

Kako nijedna od tri dospele ponude ne premašuju iznos veći od 50% vrednosti imovine, stečajni upravnik Milorad Simović tražio je saglasnost za prodaju od Odbora poverilaca, koji će se sastati tokom ove nedelje i doneti konačnu odluku o sudbini hotela “Mileševa”.

Inače “Putnik” iz Prijepolja u stečaju je od 2010. godine, a plac veći od dva hektara na kome se nalaze ovi objekti nisu bili predmet prodaje i ostaće državna svojina.

PP Media/ZOOMUE

You may also like...