Uskoro počinju sa radom vrtići u Godoviku i Uzićima


POŽEGA – Od februara sledeće godine počinje sa radom izdvojeno odeljenje dečjeg vrtića u Godoviku. Pre šest godina Predškolska ustanove „Olga Jovičić-Rita“ započela je sa širenjem svoje mreže na seosko područje i ta inicijativa je naišla na odličan odziv kod roditelja, tako da danas u 4 izdvojena odeljenja ima preko 150 mališana. Celodnevni boravci su organizovani pri školama u Zdravčićima, Prilipcu, Gorobilju i Srednjoj Dobrinji.

Pored toga radi i poludnevna grupa u Tometinom Polju sa skoro 20 mališana. Sada se shodno interesovanju i potrebama roditelja šire dalje. U najavi je otvaranje vrtića u Uzićima, ali ono što je sada već izvesno je da će od 1. februara izdvojeno odeljenje početi sa radom u Godoviku. Od septembra u tom selu ponovo radi škola, a četiri đaka koja sada dolaze uskoro će dobiti pojačanje.

“Mi od 1. februara otvaramo celodnevni boravak u školi u Godoviku za između desetoro i petnaestoro dece, bar kako su roditelji na sastanku potvrdili. Ambijentalni prostor je opremljen. Znamo da je ta škola bila zatvorena i da je od 1. septembra počela sa radom. Tamo imamo tri, četiri učenika i sa ovim predškolcima koji će biti od dve godine do polaska u školu to je jedna zaista fenomenalna stvar”, ističe direktorka predškolske ustanove Snežana Šljivić.

Radio Požega

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.