Uskoro novi vrtić na Carini

UŽICE – Novi vrtić gradiće se u mesnoj zajednici Carina, a u budućem objektu mesto će imati 200 mališana kojima će na raspolaganju biti 8 radnih soba sa pratećim sadržajima. Vrednost projekta je oko milion evra.

Prema rečima gradonačelnice Jelene Raković Radivojević svako dete u Užicu treba da ima svoje mesto u vrtiću i to je nešto što će biti prioritet u narednom periodu.

Direktor JP „Užice razvoj“ Nikola Maksimović naveo je da nakon što grad odradi svu neophodnu projektu dokumentaciju očekivanja su da će biti dobijena finansijska podrška od resornih ministarstava kako bi se što pre krenulo u realizaciju.

„Lokacija na Carini je dobra za izgradnju vrtića jer postoji kompletna infrastruktura, napajanje električnom energijom, grejanje, vodovod i kanalizacija. U planu je da se uradi saobraćajno rešenje vezano za pristup automobila za roditelje i nadam se da ćemo u najskorije vreme krenuti u realizaciju ovog projekta.“

Foto: Užice

„Projektom je predvićeno da se uradi prostor za boravak dece na otvorenom. Pošto je reč o maloj parceli, oko 25 ari, potrudićemo se da napravimo i dečije igralište koje će biti pored samog objekta. Povezaćemo neke sadržaje sa delom šume, sportskim terenom pored Medicinske škole, dobićemo kompletnu celinu kako bi i roditelji i deca bili zadovoljni“ istakao je Maksimović.

Direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović potvrdila je da izgradnjom novog objekta, uz proširenja postojećeg kapaciteta u postojećim vrtićima, za šta već postoje gotovi projekti, ne bi postojala „lista čekanja“ za vrtić u našem gradu.

Projektno-tehnička dokumentacija za novi vrtić na Carini biće završena do kraja aprila ili početkom maja, a ako se obezbede finansijska sredstva izgradnja novog vrtića bi mogla početi u toku ove godine.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.