URS-ovci osnovali pokret Pozitivno Užice (video)

UŽICE-Kompletan užički gradski odbor URS-a napustio je ovu stranku i osnovao pokret Pozitivno Užice ,čiji je osnovni cilj da se bore da o bitnim pitanjima odlučuju Užičani u Užicu,izjavio je na prvoj konferenciji za medije predsednik ovog pokreta Branisav Mitrović.

 

 Na konferenciji na kojoj je predstavljen novoosnovani pokret Pozitivno Užice istaknuto je da je njegovo osnivanje bilo neminovnost posle prestanka funkcionisanja URS-a kao političkog subjekta odlaskom Mlađana Dinkića iz stranke.

 “Imali smo posle toga mogućnost da se i mi prestanemo da bavimo politikom,čime bi izneverili 10 odsto birača u Užicu koji su nam dali poverenje na izborima 2012.godine ili da pojedinačno ili kompletno pristupimo nekoj drugoj političkoj partiji.Bilo je pritisaka sa raznih strana i nuđenja određenih funkcija u lokalnoj vlasti,ali smo smatrali da to nije moralno i odlučili smo se da osnujemo novi pokret”,objašnjava Mitrović.

On je istakao da će centralni interes pokreta biti grad Užice i svakodnevni životni problemi njegovih građana.

“Jedan od osnovnih ciljeva našeg pokreta je da vratimo oduzeto dostojanstvo obezbeđivanjem osnovnih životnih prava građana Užica na zdravu vodu,čist vazduh i zdravu hranu.Ne želimo da se bavimo visokom politikom,ali nećemo dozvoliti da budemo zavisni od nje”,poručio je Mitrović prilikom prezentacije pokreta pozitivno Užice.

Danas je najavljeno i da će u Skupštini grada ubuduće funkcionisati odbornička grupa Pozitivno Užice ,koja broji 5 bivših odbornika URS-a u gradskoj i 2 odbornika u Skupštini gradske opštine Sevojno.

Pokret Pozitivno Užice registrovan je 23.septembra.

ZooM

 

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.