Uređenje Rabrenovačkog i potoka Rečica

PRIBOJ-U opštini Priboj ovog leta realizuje se projekat „Uređenje vodotokova drugog reda“. Sredstva od 100 miliona dinara obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Tako su u punom jeku radovi na regulisanju Rabrenovačkog potoka, u MZ Rača, gde je pri kraju izgradnja prve od dve ustave, koja je pregradila potok i zaustaviće bujicu, da nosi sve pred sobom. Ustava je visoka 6 metara, u temeljima je duga 12, a u završnoj osnovi čak 22 metra, dok je zid debljine jedan metar. U ovu ustavu, zajedno sa betonskim kosinama i betoniranim koritom, biće ugrađeno oko 300 kubika betona. Nepunih 100 metara nizvodno biće izgrađena još jedna ustava gotovo istih dimenzija, a radovi bi trebalo da budu završeni za 15 dana.

priboj vodotokovi
foto Priboj.rs

Kvalitetom radova, koje izvodi firma „Karadžić“ iz Pribojske Banje, kao i poštovanjem rokova, zadovoljni su i čelnici opštine Priboj predsednik Lazar Rvivić i zamenik predsednika Saša Vasilić. Oni su se na licu mesta uverili da završetkom radova, preko 30 domaćinstava u Donjem Rabrenovcu, više neće morati da strepi za svoje kuće i imanja kada ovaj potok bujičar podivlja i nosi sve pred sobom.

Pri kraju su i radovi na regulaciji potoka Rečica, gde su postavljene betonske cevi , proširen most i saobraćajnica na tom delu koja ovih dana treba i da se asfaltira. Pročišćavanje kanala, manjih potoka i propusta prema ovogidišnjem projektu već je odrađeno.

Priboj.rs

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.