Od danas prijava užičkih penzionera za novčanu pomoć (VIDEO)

UŽICE-Od danas počinje prijava penzionera za novčanu pomoć na osnovu odluke Gradskog veća , da se onima čije su mesečne penzije manje od 15.000 dinara, iz gradskog budžeta isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 2.000 dinara. Isplata sredstava realizovaće se preko namenski otvorenih računa u Poštanskoj štedionici.

Po rečima gradskog većnika Miodraga Pertkovića pravo na novčanu pomoć ima 3326 penzionera .

„Za ovu namenu opredeljeno je 7 miliona dinara,od čega je 6,5 miliona iz gradskog budžeta dok je pola miliona dinara donacija užičkih privrednika.Druge lokalne samouprave su delile penzionerima sa nižim primanjima pakete sa hranom,ali smo se mi opredelili za ovaj vid pomoćiu nameri da svako od njih kupi ono što mu treba“ ,rekao je Petković.

Prijavljivanje se vrši pozivom na brojeve Kol centra 031-592-448,590-145,590-180 i 592-401 svakog radnog dana od 8 do 15 časova,popunbjavanjem prijavnog obrasca na sajtu grada Užica ili na seoskom području u mesnim zajednicama.

Prijava traje do 31.maja ,a isplata jednokratne novčane pomoći počeće od 8.juna.

„Sve tehničke pripreme i otvaranje namenskog računa u banci Poštanske štedionice odradiće stručne službe grada u saradnji sa Centrom za socijalni rad „,rekao je Petković.

You may also like...