U tri mesne zajednice u Priboju vanredna situacija (VIDEO)

PRIBOJ – Usled velikog požara, koji bukti već nekoliko dana na delu pribojske opštine, a koji je ugrozio stanovništvo i imovinu, i prouzrokovao štetu velikih razmera, predsednik opštine Lazar Rvović, doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije u tri mesne zajednice, Rača, Banja i Kratovo.

Na predlog Štaba za vanredne situacije, koji je u subotu zasedao, predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, proglasio je vanrednau situaciju, zbog ugroženosti stanovništva i imovine. Kako stoji u odluci, šumski požar je načinio štetu većih razmera na delu tri mesne zajednice.

– Vanredna situacija se proglašava zbog velikog šumskog požara na delu teritorije opštine Priboj na lokaciji Crni vrh, radi preduzimanja vanrednih mera, upotrebe dodatnih snaga i sredstava, radi otklanjanja posledice nastale usled elementarne nepogode požar. Radom subjekta sistema zaštite i spasavanja i drugim snagama koje učestvuju u zaštiti i spasavanju, rukovodi i koordinira Opštinski štab za vanredne situacije – stoji između ostalog u obrazloženju odluke za proglašenjem vanredne situacije.

Inače, požar koji veće nekoliko dana gori u pribojskom kraju zahvatio je površinu od skoro 200 hektara. Gori čamova šuma i nisko rastinje. Sa vatrenom stihijom, bore se vatrogasci iz gotovo celog Zlatiborskog okruga.

Izvor: Blic foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.