U Sevojnu održana Mini olimpijada trećeg doba (VIDEO)

SEVOJNO – U Sevojnu je održana četvrta mini Olimpijada trećeg doba. Devet ekipa iz Zlatiborskog okruga, u kojima su članovi penzionerskih organizacija, takmičilo se u sedam disciplina.

Ni vreo letnji dan nije omeo penzionere zlatiborskog kraja da učestvuju na mini olimpijadi. Užička gradska opština Sevojno prvi put je domaćin ovih susreta. „Ovakvi susreti su dobra prilika za druženje i sklapanje novih prijateljstava, dok su rezultati u drugom planu“, rekao je predsednik Udruženja penzionera Sevojna Žarko Vukotić.

Reflekse i spretnost isprobali su u streljaštvu, šahu, fudbalu, košarci, pikadu, bacanju pločica i štafeti, ali i u brzom hodanju četiri puta po sto metara. Iako je sam početak igara obeležla malo žustrija rasprava da li neko vara ili ne, učesnici kažu da se to brzo zaboravi.

Na Olimpijadi trećeg doba okupilo se stotinjak takmičara iz Užica, Požege, Prijepolja, Bajine Bašte, Arilja, Nove Varoši. „Oni pokazuju da su mladost ili starost stanje duha, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Sevojno je prvi put domaćin ovakvih susreta penzionera, koji su do sada održani dva puta u BB i jednom u Banji Koviljači. Učesnici današnje mini Olimpijade malo će odmoriti, a onda ih u septembru očekuje 12. republička olimpijada sporta i kulture u Vrnjačkoj banji.

You may also like...