Počela izgradnja kanalizacione mreže na Beloj zemlji (VIDEO)

BELA ZEMLJA-Danas su počeli radovi na izgradnji 1,4 kilometra kanalizacione mreže za naselja Čair 1 i 2 na Beloj zemlji.Gradonačelnik Užica Tihomir Petković istakao je da su to prvi radovi vezani za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

„Očekujem da će do kraja godine biti rešen problem otpadnih voda kako za privredne objekte,tako i za 800 meštana ova dva naselja.Vrednost radova je 48,3 miliona dinara.Ministarstvo privrede učestvuje u finansiranju sa 20,1 milion,a grad Užice sa 28,2 miliona dinara“,rekao je Petković.

Gradonačelnik Užica je istakao da postoje velika očekivanja od Slobodne zone na Beloj zemlji.

„Očekujemo ,prema obećanju Aleksandra Vučića,barem jednog značajnog investitora u Slobodnoj zoni,što će otvoriti nova radna mesta.takođe,postoji veliko interesovanje privrednika koji već posluju na Beloj zemlji,da prošire svoje kapacitete u Slobodnoj zoni“,istakao je Petković.

On je rekao i da je završen tender za izradu projektne dokumentacije za glavnu saobraćajnicu u okviru zone,koja bi trebalo da se radi na proleće sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana.

Petković je najavio i da je napravljen plan pošumljavanja drugih lokacija u gradu,kao kompenzacija za seču šume na području od 28 hektara na lokaciji buduće Slobodne zone.

„Kroz konkurs Ministarstva za zaštitu životne sredine dobili smo deo sredstava za pošumljavanje 5,22 hektara na lokaciji iznad Velikog parka i Belog groblja“ ,rekao je Petković.

You may also like...