U opštini Kosjerić šteta 200 miliona dinara (video)

KOSJERIĆ-U opšti ni Kosjerić još 7 sela odsečeno je od sveta zbog  100 klizišta i 200 odrona,koji su prekinuli puteve,izjavio je za  ZOOMUE  predsednik ove opštine Milijan Stojanić.

 

“Na terenu je sva raspoloživa mehanizacija.Imamo 3 velika mosta na Skrapežu koja su teško oštećena.Potremno nam je još mehanizacije,građevinskog materijala  I goriva”,kaže Stojanić.

Kosjeriću u sanaciji terena I otklanjanju štete pomažu sve opštine Zlatiborskog okruga,a najviše Čajetina,Priboj I Ivanjica,ističe Stojanić.

“Na terenu su stručne ekipe CIP-a I po njihovoj prvoj proceni poplave I klizišta su nanele štetu od 200 miliona dinara u kosjerićkoj opštini”,kaže Stojanić.

Pored otklanjanja štete u opoštini Kosjerić je toku I dezi nfekcija poplavljenog područja.

“Do sada su ekipe Zavoda za javno zdravlje Užice uradile dezinsekciju I dezinfekciju na 90 odsto poplavljenog područja.Dolazi I stručni tim za deratizaciju Instituta za veterinu iz Kraljeva”,rekla je za ZOOMUE  opštinski inspektor za zaštitu životne sredine Zorica Vuković.

U kosjerićka sela meštani su se vratili,ali mnogima ,poput Radula Marića ,klizišta su srušila kuće.

“Sada spavam na brdu sa ovcama ili u magazi sa konjem”,kaže Marić.

Radoje Božić I Jordan Jovanović ,kažu da I dalje ne mogu da veruju da je mali potok u njihovom selu dobio snagu Dunava I pokrenuo klizišta zbog kojih do njihovog sela Stankići nema puta.

“Hrane imamo,ali treba nam stočne hrane za stoku,kao I dan što pre osposobe put”,kažu Božić I Jovanović.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.