U Kosjeriću samo na poljoprivredi šteta 380 miliona dinara

KOSJERIĆ-Poplave u opštini Kosjerić prouzrokovale su štetu na poljoprivrednom zemljištu od 110 miliona dinara,dok su i isto vreme grad i sneg napravili štetu na malinjacima,koja se procenjuje na 270 miliona dinara,izjavio je za ZOOMUE predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić.

 

Procenjena je i šteta na opštinskim putevima od 200 miliona dinara.

“Klizišta su i dalje aktivna tako da će trebati još sigurno mesec dana da se utvrdi koliku štetu su nanela nekategorisanim putevima”,kaže Stojanić.

Zbog klizišta u ovoj opštini su još uvek odsečeni od sveta zaseoci Samari,Zabave,Blagojevići i Zarići.

“Danas smo dobili ispomoć inženjerije Vojske Srbije.Procene su da će oni uspeti u narednih 10 dana da se probiju do tih zaseoka.Problem je što kiša koja danima pada pokreće nova klizišta na delimično  očišćenim deonicama ,mašine se zaglibljuju u blatu i to usporava proboj do odsečenih zaseoka.Ljudima se u tim selima pomoć dotura peške “,naglašava Stojanić .

Na području kosjerićke opštine ,po Stojanićevim rečima,oštećene su 54 kuće,od kojih većini preti urušavanje,a 3 su srušene.U svoje domove ne može da se vrati 12 porodica,a šteta na stambenim objektima biće takođe utvrđena po smirivanju klizišta,ističe predsednik opštine Kosjerić.

“Budžet opštine Kosjerić je oko 300 miliona dinara i još uvek nije usvojen.Preuzeli smo od bivše vlasti dugovanja od 500 miliona dinara i bez pomoći države i donatora sami ne možemo sanirati štetu”,poručuje Stojanić.

U opštini Kosjerić večeras će biti ukinuta vanredna situacija.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.