Pobeda za miran zimski san (video)

IVANJICA – U poslednjoj utakmici ove godine Javor Matis dočekuje kruševački Napredak.

javvoj5Javor Matis je uspeo da osvoji sva tri boda protiv favorizovane Vojvodine i tako se još više učvrsti na sedmoj poziciji sa 29 bodova. U poslednjih šest utakmica Ivanjičani su ostvarili 5 pobeda a poraženi su samo u duelu protiv Partizana, i to je jedina utakmica na kojoj nisu postigli pogodak. Veoma dobra serija Veselinovićevih pulena koja može da se nastavi i u poslednjoj utakmici ove godine, kada će u Ivanjici gostovati Napredak. Nimalo naivan protivnik, već nasuprot ekipa koja je tokom ove jeseni pokazala da i te kako ume da pomrsi konce svojim protivnicima. Šef struke Javor Matisa Miloš Veselinović, nikada nije pokazivao znake nervoze kada nije išlo, ali nije bio ni previše euforičan u trenucima kada je sve bivalo dobro. Isto tako razmišlja i pred duel protiv Kruševljana. Svi dosadašnji rezultati se moraju staviti na stranu i sve misli moraju biti okrenute ka ovoj utakmici. Pobeda bi bila velika kao Golija i ta tri boda bi bila kruna dosadašnejg mukotrpnog rada.

Jovan Đokić je zbog parnih kartona propustio meč protiv Vojvodine ali se vraća u tim protiv Napretka. Zauzeće svoje mesto u veznom redu priželjkuje revanš za poraz u Kruševcu, mada zna da neće biti nimalo lako u sutrašnjoj utakmici.

Statistika kaže da je Javor Matis uspešniji u dosadašnjim međusobnim duelima, naročito u Ivanjici. Od pet utakmica koliko su ova dva rivala odigrali na stadionu pored Moravice domaćin je četiri puta slavio, jednom je bilo nerešeno, a broj poraza je nula. Najefikasniju utakmicu Javor Matis i Napredak odigrali su u sezoni 2013/14 kada je bilo 4:3 za Ivanjičane, a zanimljivo je i kada su igrali nerešeno nikada nije bilo bez golova. Možda se ne treba mnogo osvrtati na statistiku ali ako bude kao što ona kaže treba očekivati zanimljiv duel i golove, iako će uslovi za igru biti veoma teški. Na dan utakmice meteorolozi predviđaju lep dan, sa temperaturom u plusu a oni koji dođu na stadion neka ne očekuju više od dva stepena iznad nule a sve iz razloga što se ova utakmica igra u sredu od 16 sati. Sudiće Ilija Brdar a pomagaće mu Goran Stanojević i Vladimir Šegrt.

ZooM

You may also like...