U jučerašnjem nevremenu poplavljeno 30 kuća

UŽICE-Dana 25.07.2014.godine u periodu od 15.15 do 16.45 časova  na užem području grada Užica palo je oko 80 litara kiše po m2. Ovolika količina padavina nije zabeležena od 1977.godine.

 

Izlio se Gluvaćki potok zbog začepljenja velikom količinom nanosa i drveća. Na području grada u preko 30 objekata došlo je do prodora vode u podrumske i prizemne prostorije. Zabeležena su velika oštećenja na saobraćajnicama posebno u ul. Beogradskoj i  ul. Marije Mage Magazinović, kao i oštećenja na komunalnoj infrastrukturi. U toku je otklanjanje posledica ovog nevremena. 
S obzirom da u vodi Gluvaćkog i drugih potoka ima i fekalnih voda potrebno je da se izvrši dezinfekcija poplavljenih delova objekta.  
Građani čiji su objekti poplavljeni i treba da se dezinfikuju mogu se javiti Gradskom štabu za vanredne situacije na telefon 592-413. 
U toku današnjeg i sutrašnjeg dana građani treba da pripreme poplavljene delove objekta – da ih očiste od mulja i operu. Sa dezinfekcijom će se otpočeti od ponedeljka 28.07.2014.godine.
Gradski štab za vanredne situacije

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.