Tribalion održan na Tari i ove godine (VIDEO)

TARA – Trka izdržljivosti „Tribalion“, održana je i ove godine na Tari. Takmičenje koje osim trkačkih podrazumeva i druge elemente testiranja sopstvene izdržljivosti, okupila je rekordan broj učesnika.

Od ukupno 1966 učesnika, najstariji je imao 63 godine. Zastupljene su bile različite starosne dobi, ali i skoro ravnopravan broj takmičara oba pola.

„Posebno nam je drago što je odnos skoro 50 prema 50, ima nešto više muškaraca. Ali, sve veći broj devojaka se uključuje, naša osnovna poruka i jeste da treba pomeriti sopstvene granice“m kaže Dragiša Nikolić, jedan od organizatora Tribaliona.

Preporučeni rok za pripreme bio je oko mesec dana za učenike kraće deonice, dok se duža preporučivala za rekreativce ili one koji se ozbiljnije bave sportom. Svako se pripremao na svoj način.

„Nismo došli sa opterećenjem rezultata i da, što se kaže, lipšemo na kraju. Čak sam rekao devojci da ću pola trke da trčim, a pola d amirišem cveće“, rekao je jedan od učesnika.

Posebno zanimljiv učesnicima je bio završni deo, sa neophodnih skakanjem u blato.

„Apsolutno najzanimljiviji deo. Skok u tu vodu ti pravi šok napravi u telu, ali se izdrži“, rekla je Violeta Vasiljević iz Šapca.

Osim trčanja, među izazovima su bile i prepreke karakteristične za vojni poligon. Svako ko nije mogao da odradi neku prepreku, morao je da to nadomesti zamenskim vežbama.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.