TITAN Cementara uložila 220 000 evra u razvojne projekte Kosjerića

KOSJERIĆ – TITAN Cementara predstavila je Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju za 2014. godinu pripremljen u skladu sa najnovijim smernicama Inicijative globalnog izveštavanja.

titan mirkoU prethodnoj godini uloženo je gotovo 220.000 evra u razvojne programe u lokalnoj zajednici, a ključni prioriteti TITAN Cementare Kosjerić bili su usmereni na unapređenje i održavanje dobrih ekoloških rezultata, brigu o zaposlenima i edukaciju sa akcentom na bezbednost. Profesionalno usavršavanje zaposlenih omogućilo je dostizanje pune dve godine bez povrede na radu, a kompanija je i dvostruko nagrađena – priznanjem TITAN Grupe za najbolje BZNR performanse i poveljom „28. april”, koju dodeljuje Uprava za bezbednost Ministarstva rada i socijalne politike. Pored značajne pomoći, u materijalima i novcu, koju su kompanija i njeni zaposleni obezbedili za lokalnu zajednicu tokom prošlogodišnjih poplava, zahvaljujući donacijama zaposlenih širom TITAN Grupe, obezbeđeno je dodatnih 35.000 evra za otklanjanje posledica poplava u Obrenovcu.

 „Naš Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju za 2014. godinu značajno je obuhvatniji i kompletniji od prethodnih, na jasniji način predstavlja naše rezultate, što potvrđuje našu opredeljenost da stalno usavršavamo naše poslovanje, kao i saradnju i otvoreni dijalog sa svim društvenim akterima. Vođeni principima održivog razvoja, nastavićemo sa praksom ulaganja u zaposlene, društvo i životnu sredinu i insistiraćemo na etičkom i transparentnom poslovanju, kako bismo dali primer ne samo svojim partnerima sa kojima svakodnevno sarađujemo već i svim kompanijama u Srbiji“, izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić. 
 Izveštaj za 2014. godinu pripremljen je u skladu sa smernicama GRI G4 – za ključni nivo usklađenosti, koje će postati obavezne za kompanije koje ih primenjuju od 1. januara 2016, tj. za izveštaje za 2015. godinu. 
 Titan Cementara Kosjerić d.o.o. počela je sa radom 1976. godine, i sa današnjim kapacitetom, od oko 750.000 tona cementa godišnje, pokriva značajne delove tržišta Srbije i Crne Gore. Cementara je od privatizacije, aprila 2002. godine, postala deo vodećeg grčkog proizvođača cementa, TITAN Grupe, multiregionalne kompanije prisutne na tri kontinenta sa 13 fabrika cementa. TITAN Cementara Kosjerić poseduje sertifikate kvaliteta: ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001. 
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.