TCR Istočna Evropa prvi put u Poljskoj, Vesnić debituje u Poznanju

UŽICE-TCR Istočna Evropa nastavlja sezonu predstojećeg vikenda na autodromu Tor Poznanj u Poljskoj.Prijavljeno je 15 trkača, od čega su šest Poljaci, kojima je staza dobro poznata.Kao lider serije, na treći trkački vikend stiže Tomaš Pekarž u “kupri”, koji je sakupio 93 poena, 17 više od drugoplasiranog Mihala Makeša. Treći na tabeli je Sebastijan Štajbel (52 poena), a četvrti Milovan Vesnić (40).

“U Poljsku idemo bez previše ambicija. I dalje smo najteži na stazi, jer nosimo balast zbog osvojene pol-pozicije u Slovačkoj. Poznanj nikad ranije nisam vozio, pa mi je ovo prilika da se okušam na njemu”, rekao je Vesnić pred polazak na put dugačak 1.400 kilometara.

Mikica Vesnić
Foto: Dragan Karadarević

Vesnić objšnjva da je pravilnikom određeno da će se brisati dva najlošija rezultata tokom sezone, pa će pokušati da ostvari bolje plasmane nego na prošlom vikendu.

“Čak šestorica trkača su Poljaci, tako da će biti prilično teško boriti se sa njima, ali se nadam dobrom bodovnom saldu. Zaostatak za vodećima je veliki, ali u auto-sportu ne nikad ne zna, sve do poslednje trke u sezoni. Verujem da mogu da borim za plasman među prva tri na kraju 2021”, dodao je naš proslavljeni automobilista.

“Radili smo dosta na automobilu, naišli smo na neke probleme koje smo rešili, pa se iskreno nadam i da će nas sa tehničke strane sreća pogledati i da ce “audi” biti u top-formi do kraja takmičarske godine”,naglasio je Vesnić.

Satnica vikenda TCR Istočna Evropa u Poznanju izgelda ovako:
Petak. 11. jun
9.45 – 10.10 Trening
13.35 – 14.00 Kvalifikacije
Subota, 12. jun
11.35 Trka 1
Nedelja, 13. jun
12.45 Trka 2

Serbiaring.ZOOMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.