Produženo radno vreme carine u Prijepolju (video)

PRIJEPOLJE-Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović, uz pomoć potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića uspeo je da izdejstvuje produžetak radnog vremena carinske ispostave u Prijepolju.

 

 Zahtev za rešavanje ovog problema lokalnoj samoupravi uputli su predstavnici špeditera, koji posluju u okviru te carinske ispostave.
Na području opštine Prijepolje posluje oko 20 špedicija, koje zapošljavaju preko 100 radnika. Problem sa kojim su se susreli ovi privrednici jeste radno vreme koje je donela Uprava carina, a to je od 9 do 17 časova.
 Na zahtev koji su špediteri podneli lokalnoj samoupravi oglasio se predsednik opštine Prijepolje i preko Vlade Republike Srbije i ministra Ljajića uticao na produžetak radnog vremena za dva sata.
„Produžetak radnog vremena nam znači mnogo zbog carinjenja lako kvarljive robe. Do sada smo imali ogroman problem, jer smo Upravi carina do 16 časova morali da podnesemo papriologiju, što je otežavalo naš rad“,rekao je predstavnik špedicije „Skuter“ Adnan Mušović.
Prema rečima predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegovića, lokalna samouprava će nastaviti da radi na rešavanju problema svih onih koji na bilo koji način doprinose razvoju ove sandžačke opštine i povećanju broja zaposlenih.
„Ovo je jedno veliko preduzeće, koje je mnogo značajno za našu opštinu. Kada govorimo o broju zaposlenih, možemo se pohvaliti sa činjenicom koja govori da smo jedini u okruženju koji beležimo porast tog broja za oko 600 radnih mesta. Moramo se boriti za svako radno mesto i svim firmama koje rade moramo pomoći na opstanu u svom poslu“,rekao je Hašimbegović.
Nedostatak nadležnih inspekcijskih službi u okviru carinske ispostave, još je jedan od problema koji muče špeditere. Predsednik Hašimbegović je na sastanku sa špediterima obećao da će uz pomoć nadležnog ministarstva i Uprave carina raditi na iznalaženju rešenja za ovaj problem. 
ZooM

 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.