Taksisti i (ne)zadovoljne mušterije (VIDEO)

UŽICE – „Potrebni ozbiljni taksi vozači“ oglas je koji vrlo često može da se vidi u Užicu. S obzirom na to da se ovakav način prevoza mnogo koristi u gradu istraživali smo kakve vozače traže poslodavci, ali i kakvu uslugu očekuju građani od taksista.  

Jača kiša ili sneg u pravom smislu reči oduvaju užičke taksiste sa polazne stanice. Tada je potražnja za njima najveća jer je to najlakši i najbrži način da stignete na određeno mesto. Sugrađani ovakvu vrstu prevoza rado koriste i nemaju primedbi. „Nije skupo i nemam primedbi“, kaže naša sagovornica.

Da li smo zadovoljni taksi uslugom???

A taksisti, oni su posebna priča – neki su namrgođeni, neki raspoloženi za razgovor, dok neki bez ikakvog pitanja iznose svoje mišljenje o svemu i svačemu ili otvoreno negoduju. Desi se da saosećaju sa vama, a oni ženski mogu da vas i nasmeju jer primete čak i paučinu na semaforu. Uglavnom su to mlađi ljudi koji vode računa o vozilu. A evo šta kažu o onima koje svakodnevno voze.  

Prvobitno je zakonska procedura nalagala da svaki taksi vozač mora imati završenu saobraćajnu školu i pet godina iskustva kao profesionalni vozač, ali je to u međuvremenu promenjeno. Osim što traže lekarsko uverenja i potvrde o nekažnjavanju, užičko udruženje taksista ima i interni pravilnik koji bi trebalo da poštuju svi vozači.  

Bogdanović kaže da od 4000 vožnji koliko imaju u toku dana stigne tek pet šest pritužbi i dodaje da Pravilnik predviđa i kazne za nesavesne vozače tako da se i na taj način unapređuje taksi usluga. U svakom slučaju svaki put kada u Užicu uđete u taksi možete da očekujete dobar vic, sjajnu muziku ili samo lepu reč. A to priznaćete zavisi i od vozača i od mušterije.  

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.