Za prvu pobedu u plej ofu (VIDEO)

IVANJICA – Napredak je izgubio sve četiri utkmice a Javor Matis ima tri poraza i remi, tako da će Kruševlajni i Ivanjičani igrati za prvu pobedu u plej ofu.

Do kraja plej ofa ostala su još tri kola i ona će biti odigrana u narednih sedam dana. Iako sada Partizan ima tri boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu borba za titulu nije gotova. Takođe dva kluba Mladost i Radnički jure mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope pa se i tu očekuje neizvesna završnica. Javor Matis i Napredak nemaju tih problema ali daleko od toga da im rezultat nije bitan. Fudbal je igra gde se broje samo pobede a u ovogodišnejm plej ofu ove dve ekipe nisu zebeležile nijednu. Kruševljani su poraženi u sve četiri odigrane utakmice dok su Ivanjičani uspeli da ostanu neporaženi samo na krovu protiv Voždovca. Srđan Vasiljević kaže da je njegova ekipa izborila takmičenje u plej ofu i time sebi skinula teret opstanka u ligi ali time ne prestaje odgovornost da se prave bolji rezultati. Utakmica protiv Partizana je pokazala da Javor Matis ima mnogo više kvaliteta od onoga što pokazuje i to mora da se potvrđuje iz nedelje u nedelju, bez obzira ko je na drugoj strani. Mišljenje da Napredak nema kvalitet jer nema pobedu može da zavara jer je reč o dobroj ekipi, i to u Javor Matisu svi znaju.

Vuk Mitošević je svojim igrama pokazao da je veliko pojačanje za Javor Matis. Pojačao je sredinu terena, uneo sigurnost u vezni red a utakmicu protiv Napretka vidi kao priliku da ekipa napravi dobar rezultat jer nema tenzije i dodatnog pritiska na ekipu.

Napredak dočekuje Javor Matis u subotu na stadionu pod Bagdalom od 19 sati. Utakmicu će suditi Srđan Jovanović a Goran i Bojan Stanojević su pomoćnici. ZooM

 

You may also like...