Sukob za viši rang ili za opstanak u ligi (VIDEO)

UŽICE – U okviru 24. kola Košarkaške lige Srbije užička Sloboda dočekuje ekipu Spartaka iz Subotice. Sloboda u ovaj meč ulazi posle četiri vezana poraza i uz želju da pobedom obezbedi ulazak u viši rang. Za razliku od Slobode Spartak se bori za opstanak u ligi.

„Imperativ pobede je i na nama i na njima, ali mi smo kvalitetnija ekipa i ne verujem da će biti problema ako ispuštujemo ono što se dogovaramo i odigramo kako treniramo.  Verujem da ćemo pred našom publikom uspeti da obezbedimo ulazak u Supeligu, ali i da uđemo u pobednički ritam“, rekao je košarkaš Nikola Hristov.

Trener  Vladimir Lučić naveo je da su prethodne utakmice protiv Dunava i Vojvodine izgubljene zbog velikog broja grešaka u užičkom timu, a utakmicu protiv Zlatibora ocenjuje kao najlošiju u sezoni.

„Mi smo uz tri vezane utakmice u šest dana, bez energije i volje odigrali vrlo loše i zasluženo izgubili na Zlatiboru, ali to je sve iza nas. Utakmica sa Spartakom nam je pre svega važna da se izvučemo iz serije poraza“, kazao je Lučić.

Utakmica se igra u nedelju od 19 časova.

You may also like...