Subvencije za nabavku 20 plastenika

UŽICE – Grad Užice i Fondacija Ana i Vlade Divac subvencionisaće nabavku 20 plastenika. Za ovu namenu grad je izdvojio 2,7 miliona dinara, a Fondacija Divac 1 milion dinara, dok je učešće poljoprivrednika 30 odsto.

U proteklih šest godina, koliko saradnja traje, užička lokalna samouprava je kroz program “Divac poljoprivredni fondovi u gradu Užicu” na ime pomoći poljoprivrednicima iz gradskog budžeta izdvojila više od 20 miliona dinara. Samo prošle godine u okviru ovog programa dodeljeno je 26 plastenika, a njihovi vlanici su već u ovoj plasirali na tržište voće, povrće i cveće.

„Na ovaj način podstičemo i osnažujemo naše porodice i poljoprivrednike koji žive na selu. Grad Užice će nastaviti i sa ulaganjem u razvoj seoske infrastrukture kako bi meštani naših sela imali što kvalitetnije uslove za život“, rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

Ukupna vrednost jednog subvencionisanog plastenika je 210.000 dinara, od čega je 44.000 dinara učešće poljoprivrednika . Sami proizvođači kažu da su zadovoljni donacijom. Među njima je i osamnaestogodišnja Marija Simić iz Lunovog Sela koja je upravo završila srednju školu. Njena porodica se od pre godinu i po dana bavi plasteničkom proizvodnjom cveća.

U Fondaciji Ana i Vlade Divac kažu da im je poljoprivreda jedno od strateških opredeljenja.

„Sarađujemo sa preko 80 lokalnih samouprava, ali grad Užice nam je najbliži partner i to nam je pokazatelj da radimo dobro. Ovo je samo jedan projekat koji radimo zajedno. Sprovodimo i projekat za mlade poljoprivrednike, a podržali smo i 22 učenika Poljoprivredne škole u Požegi kroz nabavku opreme za njihova poljoprivredna gazdinstva, a sve sa ciljem da ta deca ostanu da žive na selu“, istakla je direktorka Fondacije Ana Кošel.

Izvor: PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.