Spoj muzike i fizike za novi kabinet (VIDEO)

UŽICE – Jednu od najstarijih užičkih Osnovnih škola, “Dušan Jerković”, pohađa nešto više od hiljadu učenika. Protekle godine, više od 20 ih je učestvovalo na republičkim takmičenjima. Da bi postizali uspehe, neophodni su im bolji uslovi za rad. Zato su nedavno, organizovali donatorsko veče, na kome su prikupljali sredstva za opremanje kabineta za fiziku.

Nakon uspeha na školskom i okružnom takmičenju iz fizike, Neva Cicvarić, učenica sedmog razreda užičke Osnovne škole “Dušan Jerković”, bila je uspešna i na republičkom takmičenju. Njen uspeh bio bi veći, u konkurenciji više od 250 učenika iz cele Srbije, da u školi ima bolje uslove za rad.

“Nama ovde nedsotaje dosta nastavnih sredstava za eksperimente i oglede koje vršimo na časovima. To bi nam upotpunilo atmosferu na času”, kaže Neva Cicvarić.

Da bi ovi učenici imali bolje uslove za rad u kabinetu za fiziku, zaposleni u školi, uz Savet roditelja, organizovali su donatorsko veče.

“Kabinet za fiziku nam je u veoma lošem stanju što se tiče opremljenosti nastavnim sredstvima. Ideja koja je potekla u septembru je imala za cilj da se spajajući muziku i fiziku, na jedan fin način, sa koncertom koji se dogodio 15.decembra,  i uz dobrovoljne priloge građana, roditelja i svih ljudi koji su bili, obezbede sredstava za nabavku nastavnih sredstava,” kaže direktorka Osnovne škole Dušan Jerković, Mirjana Maksimović.

Na donatorskoj večeri, na kojoj su učestvovali brojni užički muzičari i horovi, prikupljeno je oko 170 hiljada dinara. Deo tih sredstava biće opredeljen i u humanitarne svrhe.

“To će biti dete, kome su neophodna sredstva za lečenje teške bolesti. Ostatak novca ćemo upotrebiti za nabavku najpotrebnijih nastavnih sredstava u kabinetu za fiziku,” kaže direktorka škole.

Prošle godine su opremili kabinet za biologiju, ove godine to je kabinet za fiziku, a sledeće godine opremiće kabinet za hemiju. Uz sve to, škola je nedavno dobila i novi spoljni izgled, jer je rekonstruisana kompletna fasada.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.