Stiglo 29 predloga za konkurs „Udružimo se“ (VIDEO)

UŽICE – Komisija koja će raditi na proceni pristiglih projekata i odluci za dodelu sredstava u okviru Užičkog programa lokalnog partnerstva “Udružimo se” danas je počela sa radom. 

Stiglo je 29 predloga Užičana koji se uglavnom tiču uređenja javnih površina.

„Uglavnom građani predlažu projekte u vezi sa uređivanjem javnih površina, prostora ispred zgrada, igrališta, postavljanje novih sprava na igralištima. Imamo predloge i za odmorišta, kao i predloge škola za uređivanje prostora unutar njih“, rekao je član Gradskog veća Miodrag Petković.

Za ovaj projekat izdvojeno je 10 miliona dinara.

„Nadam se da ćemo moći da realizujemo veći deo predloženih projekata. Oni koji ne budu realizovani ove godine, mogu biti realizovani naredne zato što se u februaru ili martu otvara novi konkurs“, kaže Petković.

JP “Užice razvoj” kompletno će pregledati i prekontrolisati pristigle prijave, predmere i predračune planiranih radova, a kako ističe Nikola Maksimović, direktor ovog preduzeća ukupna vrednost svih pristiglih projekata je oko 25 miliona dinara.

“Jasno je da će neki biti odbijeni, ali mi ćemo se truditi da najbolji predlozi i ideje budu podržani. Vrlo nam je bitno da procenimo projekte koji su bitni za grad kao i one koji se nadovezuju na radove iz prošle godine. Zanimljivo je da imamo samo četiri projekta iz centra grada koji nisu baš najbolje definisani, a imamo želju da radimo i u samom centru, pa ćemo videti da napravimo najbolje i optimalno rešenje. Imamo i par projekata iz seoskih  mesnih zajednica koji se odnose na afaltiranje sportskih terena, pa ćemo pokušati da preko JP “Niskogradnja” to i uradimo“, kaže Maksimović.

Očekivanja su da će u avgustu biti doneta odluka o raspodeli sredstava, nakon čega će uslediti raspisivanje tendera i početak radova u septembru mesecu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.