Opljačkali poštu na Pori i radnicu

UŽICE – Policija u Užicu traga za razbojnicima koji su prošlog vikenda opljačkali poštu u ovom gradu. U subotu ujutro opljačkana je pošta u naselju Pora, a prema prvim informacijama, dvojica razbojnika su tokom noći upala kroz prozor WC-a u ovaj objekat i tu pritajeni sačekali jutro, kada je na posao došla službenica Pošte.

Ubrzo za njom stigao je automobil kojim je jedna firma za obezbeđenje dostavila novac i smestila ga u kasu. Napadači su isporuku ispratili iz pomoćne prostorije i čekali trenutak da se radnici obezbeđenja udalje.

Kada su oni otišli maskirani razbojnici su iskočili iz potaje i uz pretnju pištoljem zahtevali od radnice da im preda novac. Nemajći kuda otvorila im je kasu iz koje su oni uzeli 1.600.000 dinara. Uz to, iz novčanika radnice uzeli su njenih 900 evra. Pre nego što su pobegli ženi su vezali ruke i noge. Nakon nekog vremena ona je uspela da oslobodi ruke i telefonom o pljački izvesti svoju koleginicu.

Policija traga i za počiniocima koji su pokrali jednog starca u gradskoj opštini Sevojno, a za sada je nepoznato da li isti lopovi stoje iza oba nedela.

U subotu u večernjim satima opljačkan je M.T. (78) iz Sevojna kome je ukradeno 72.000 evra. Lopov ili više njih provalili su u njegovu kuću u Ulici Majke Jevrosime i bez velike premetačine pronašli novac. Prema nezvaničnim saznanjima „Blica“, sumnja se da je je u kuću starca provalio neko ko je dobro znao gde se nalazi njegova ušteđevina.
Blic

You may also like...