Sportske igre mladih na Zlatiboru

ZLATIBOR-Opština Čajetina u saradnji sa Sportskim savezom opštine Čajetina, u petak 11. maja na Kraljevom trgu na Zlatiboru biće domaćin   Sportskih igara mladih  u kojima će učestvovati više od hiljadu mališana iz cele Srbije.

Ceremonija  otvaranja igara biće u 11 časova , a nakon toga  deca će se takmičiti u zadatim disciplinama na sportskim terenima na Zlatiboru.

Cilj Sportskih igara mladih Srbije je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice  koja u velikoj meri ima negativni trend  droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih Srbije ove godine održava se u 20 gradova na teritoriji Republike Srbije.

Državno finale SIM 2018. održaće se od 23. do 29. jula u Beogradu, a Međunarodno finale, na kome učestvuju pobednici iz Srbije, Hrvatske i BiH, u 10 sportova je u Splitu, od 20. do 26. avgusta.

You may also like...