Osnovano Udruženje građana „Inicijativa za Požegu“

POŽEGA-U Požegi je  održana Osnivačka skupština Udruženja građana „Inicijativa za Požegu“, koja je kao najvitalnija građanska inicijativa trenutno u Srbiji proistekla iz višemesečnih građanskih protesta protiv lokalne vlasti. 

Za predsednika UO izabran je Aleksandar Divović, član „Protesta u Požegi“,koji  objašnjava da  osnivanje Udruženja  građana „Inicijativa za Požegu“ predstavlja alternativu postojećim političkim partijama, u koje su,kako navodi, građani izgubili poverenje.

Divović naglašava  da će to udruženje biti nestranačka organizacija, koja namerava da učestvuje na lokalnim izborima, kao i  da će ga činiti ljudi koji „nisu kompromitovani, ali i oni koji su bili članovi partja i koji su se dokazali na svojim funkcijama i radnim mestima“.

„Za nas nije prihvatljivo da sarađujemo sa ljudima koji su bili u sukobu interesa na štetu građana, koji su trgovali narodnim poverenjem, koji su pokazali da im je vlast jedini cilj, izjavio  je Divović za Danas i ocenio da formiranje tog udruženja „predstavlja izlaz iz sadašnje situacije“.

You may also like...