Spas u zadnji čas (VIDEO)

POŽEGA – U duelu dve Sloge, požeške i kraljevačke, domaćin je slavio minimalnim rezultatom 1:0 i to iz jedanaesterca u nadoknadi vremena.

Očekivano težak meč za domaću Slogu koja do sada nije imala pobedu pred svojim navijačima, doduše igrala je samo protiv Loznice kao domaćin, i to je bio određen pritisak na pulene Dragiše Žunića. Na drugoj strani Kraljevčani koji su se vratili u srpskoligaško društvo na svakoj utakmici pokazuju da imaju kvalitet koji dolazi iz dobre fizičke spreme i taktike koji sporvodi Petar Divić. Njegova ekipa je nastupila u sastavu: Pantović, Andrić, Drašković , Lekić  (Čamagić 46′), Vulić, Milojević, Kolaković, Savić (Sekulić 90’), Petković, Filipović i Jovanović (Babić 55′). Dragiša Žunić nije mogao da računa na usluge kapitena Nikolića ali su zato svi ostali bili kao zapete puške. Sloga je igrala u sastavu: Glintić, Kalajanović, Vlašić, Cerović, Glišović, Kolarević (Filipović 46′), Tasić, Golubović  (Gajić 54′), Jovanović   (Stevanović 66′), Plazinić i Kilibarda.  Pred 300 gledalaca utakmicu je sudio Miroslav Miletić a pomagali su mu Vanja Belić i Nikola Kuburović. Bilo je i očekivano da domaća ekipa preuzme inicijativu i tako se i desilo pa je u 4. minutu prva ozbiljnija akcija domaćih mirisala na gol. Golubović je prvo hteo da proigra Plazinića pa nije uspeo, na kraju je ta lopta došla do Jovanovića koji je oštro šutirao a čist pogodak je sprečio štoper gostiju Lekić. Sloga je sve vreme držala sve konce igre u svojim rukama pa u 13. minutu Plazinić priprema odličnu priliku za Golubovića koji nije bio spreman da poturi nogu i loptu plasira u gol. Odličnu priliku za Slogu u 16. minutu propušta Tasić. Dosuđen je slobodan udarac za Slogu, Jovanović je idealno centrirao, a Tasić umesto mreže pogađa šipku iza gola koja je drži. Kilibarda je nakon toga imao dva solidna pokušaja sa distance ali je Pantović oba puta bio na visini zadatka. Na kraju prvih 45 minuta zadovoljniji su bili gosti koji su su uspeli da ostvare prvobitni cilj, a to je da sačuvaju svoju mrežu. 

Žunić je već na samom startu drugog poluvremena izvršio izmenu Kolarević – Filipović kako bi pojačao pritisak na protivničku odbranu. Odmah u 49. minutu Plazinić je bio u dobrom solo prodoru, pokušao je prvo da ga zaustavi Andrića pa nije uspeo, kao ni pokušaj  napadača Sloge da proigra Golubovića. Prvu idealnu priliku za goste propušta Savić u 51. minutu. Jovanović je pobegao po levoj strani idealno proigrao Savića a mlađani napadač Sloge brzopleto šutira i prebacuje gol Glintića. Pokušavala je domaća Sloga na sve načine pa je tako Stevanović u 78. minutu izveo slobodan udarac, a Tasić u padu loptu šalje pored desne stative. U samom finišu drama. Prvo je Milojević uz pomoć vetra opasno zapretio Glintiću ali je na kraju golman domaćih tu loptu prebacio preko prečke. I kada su se svi spremali za bežanje kući jer su se navukli crni oblaci nad Požegom, dolazi momenat odluke. Vlašić je poslao dugu loptu prema šesnaestercu Kraljevčana, Filipović je preglavao do Stevanovića a na njega je startovao Lekić. Miletić je bio odlično postavljen, i nije se mnogo razmišljao, odmah je pokazao na belu tačku. Bunili su se gosti, ali po svoj prilici nisu imali razloga za to. Odgovornost je preuzeo kapiten Plazinić i rezantnim udracem u desnu stranu Pantovićevog gola zatresao mrežu za veliku radost svojih saigrača i navijača.

Bilo je mnogo bure nakon završetka utakmice, nisu se mirili sa porazom igrači Sloge a to ste mogli da zaključite iz izjave njihovog trenera. Ako realno sagledamo celokupnu utakmicu domaća Sloga je bila dominantnija sa više poseda i više izglednijih prilika za postizanje gola dok su gosti retko pretili Glintiću. Pokušavali su i sa opstrikcijama odnosno predugim ležanjem na travi, ali i to je deo taktike i sporta. Na kraju na pobedu Sloge se ne može staviti nijedna mrlja, jer je čista kao što bi i bod gostiju da su ga osvojili bio čist kao suza.

You may also like...