Vesnić: Kažu da sam osvojio titulu, ali ja računicu svodim kad prođe nedelja

BRNO – Osvajanjem drugog mesta na trci 1 češkog vikenda TCR Istočna Evropa/ESET TCR šampionata, Milovan Vesnić je praktično obezbedio titulu u najmanje jednom od ovih takmičenja.

Provizorno, on već sada ima nedostižno vođstvo u poretku ESET kupa, a njegov tim je po istoj računici osvojio ekipni trofej u istoj konkurenciji. Slična stvar treba da vredi i u Istočnoevropskom trofeju, ali je to zasad apsolutno nezvanično.

Na subotnjem sprintu, voženom po kiši i izuzetno mokroj pisti, Milovan je s „kuprom“ startovao četvrti. Brzo se popeo na drugo mesto, da bi ga u finišu sačuvao od intenzivnih napada Jahima Galaša u „folksvagenu“, koji je po kazni krenuo s poslednjeg mesta, umesto sa pol-pozicije

„Uslovi su stvarno bili jako teški, previše je vode bilo na stazi. Vozio sam 120 odsto na sigurno. Nisam imao problem da ostanem drugi, najbitnije je da sam završio i da je posao izveden kako treba“, rekao je Vesnić.

TCR takmičare na automotodromu Masarik očekuje i nedeljni sprint od 25 minuta, u praksi najbitniji za sezonsko srebro i bronzu, pošto zlato već ima vlasnika.

Vesnić je nezvanično već osvojio novu ESET titulu, ali to nije hteo da komentariše.

„Tako sam čuo, rečeno mi je da je posao završen, međutim, za mene se posao završava sutra. Došao sam da izvezem obe trke. Uvek govorim da možemo da kalkulišemo na poslednjem vikendu, a dotle me ništa ne interesuje“, kazao je smireni i zadovoljni Užičanin.

Tekst: Serbiaring

Naslovni foto: Serbiaring

You may also like...